Byggeprosjekter å bli inspirert av!

– 9 tips til kreative byggeprosjekter hjemme.

Lyst til å komme i gang med byggeprosjekter hjemme? Kanskje prosjektlisten din er full, men motivasjonen mangler? Da kan en liten  idè- og inspirasjoninjeksjon gjøre susen!

Vi har laget en liste over tips om byggeprosjekter og inspirasjonskilder som kan vekke din kreativitet og ønske om å bygge. Noen kan falle inn i kategorien “prosjekter du helst vil glemme”,  mens andre er  litt enklere å komme i gang med.  Uansett, du vil mest sannsynlig føle deg veldig fornøyd når du fullfører dem. Velg og vrak!

Tips 1. Ram inn rommet med listverk.

  • Listverk eller dørforinger er et klassisk eksempel på det siste som ikke er ferdig  etter en   renovering. Nå er det på tide – gjør det og nyt hvor pent det blir  når det er ferdig!

Tips 2. Forvandle rommet med panel

  • Å kle en vegg med panel, enten brystpanel eller en fullt dekket vegg, skaper et helt nytt utseende og god følelse i et rom. Start forvandlingen!

Tips 3. Gjerde –  toppen av kransekaka

  • Du kan velge mellom komplette sett eller gå for å bygge deg selv fra bunnen av.  Velg et utseende som glir inn i omgivelsene og rammer inn hagen på en pen måte.

Tips 4. Bygg dine egne drømmemøbler

  • Lag din egen oppbevaringsbenk, den plassbygde hyllen eller det unike kjøkkenbordet du drømte om. Se tipsene våre lenger ned på Youtube og Pinterest, der du finner både virkelig inspirerende design samt enkle «Gjør det selv»-filmer som viser deg hvordan du gjør det.  

Tips 5. Fiks en pergola eller skillevegg i hagen

  • Hindre innsyn, lag en lun krok gir en mer komfortabel følelse med f.eks. en pergola,  en espalier eller et gjerde som rammer inn og deler av seksjoner av hagen.

Tips 6. Lag familiens drømmeliste

  • Vet du ikke hvor du skal begynne? La familien sette opp en felles drømme-liste over hva som skal fikses hjemme. Prioriter dere imellom og kom i gang.

Tips 7. Spør venner og bekjente

  • Spør vennene dine om hvilke byggeprosjekter de drømmer om eller jobber med, og få inspirasjon, ideer og konkrete tips.

Tips 8. Bli inspirert av DIY fagfolk

  • Pinterest eller Youtube har mye inspirerende innhold. Søk for eksempel på “DIY snekker prosjekter”, og du vil finne tips for alt fra absolutte nybegynnere til mer avanserte prosjekter.

Tips 9. Finn ideer i FB grupper

  • Finn passende Facebook-grupper på temaet, for å diskutere byggeprosjekter og finne morsomme ideer. Søk for eksempel etter “DIY snekring”  eller “Oppussing” eller tilsvarende  grupper på norsk – her finner du både inspirasjon og verdifulle tips.

Håper du finner noe som passer deg! Lykke til!