Panasonic Oppladbart Verktøy feirer 40 år med revolusjonerende teknologi

I september 2019 er det 40 år siden Panasonic Oppladbart Verktøy ble introdusert for første gang og er med det en av pionerene i bransjen. Dette er selvfølgelig ikke tilfeldig, da vi som en del av over 100 år gamle Panasonic hele tiden har og vil fortsette å være drevet av innovasjon, utfordre og være i forkant av teknologi.

Avansert verktøy, lading og batteriteknologi

Den første oppladbare drillen fra Panasonic ble lansert i 1979.  Med planet-gir, 1-times lading og et 7,2 V Ni-Cd batteri besørget Panasonic en milepæl innen teknologien for oppladbart verktøy. 

Utvalgt av NASA

Panasonic utstyrte i 1984 NASA med oppladbart verktøy, og bidro på denne måten til reparasjon av romfartøyer i verdensrommet.

Gjennom nittiårene revolusjonerte Panasonic markedet med nyheter som auto-stop momentkontroll, hjørnetrekker for arbeid tett inntil vegger, vinkelslagtrekker og multifunksjons drill og trekkere.

På nittitallet ble det også lansert intelligente ladere med kortere ladetid og nye batterier med større kapasitet i Ah, for mer jobbmengde pr lading.

Egen batteriproduktsjon – alltid i forkant

Panasonic har som eneste verktøyprodusent egen batteriproduksjon og har dermed alltid ligget i forkant av utviklingen. Dette skaper dessuten en unik forutsetning for optimal kompatibilitet mellom maskin, elektronikk og batteri.

I 1998 introduserte Panasonic Ni-MH batteriet og var fra 2002 også ledende med markedets høyeste kapasitet for Ni-MH batterier, med hele 3,5 Ah.

Avansert Li-Ion batteriteknologi ble introdusert sammen med 14,4 V verktøy i 2006, og dette var et ytterligere kvantesprang innen teknologien for batteriverktøy. I 2004 ble de første modellene med digital momentkontroll og børsteløs motorteknologi for slagtrekkere og muttertrekkere introdusert. På veien fram til dagens portefølje har vi også sett maskiner med automatgir og en stadig mer avansert børsteløs motorteknologi.

I dag tilbyr Panasonic kompakte og kraftig høykvalitets verktøy, som henter kreftene fra ledende Li-Ion batteriteknologi.

Ved siden av tradisjonelle maskiner beregnet for håndverkere har Panasonic en meget avansert verktøyserie beregnet for produksjonslinjer og nøyaktig momentkontroll.

Bli med videre på vår reise mot framtidens batteriverktøy !