Mesterklasse! Testresultat for borhammeren EY7881 beviser at vi kan våre saker!

Det Tyske magasinet Motor & Maschine har testet Panasonic borhammere EY7881 og vi gir her et kort referat fra testresultatet:

Beskrivelse:

Testenheten ble levert i en Tanos Systainer koffert som inneholdt maskin med to 28V 3,4Ah batterier, lader, meiseladapter og støvsuger. Støttegrep og dybdeanslag følger også med.  Maskinen har et helt nytt design i forhold til tidligere modeller og batteriet finnes nå under håndgrepet. I tillegg til standard innfesting holdes batteriet på plass med fjærklemme på undersiden. Dette sørger for at det sitter sikkert og det sørger også for sikker strømoverføring under bruk.

Det er vibrasjonsdemping foran hovedhåndgrepet og på undersiden av grepet finner man en skruekobling til selve maskinhuset. Dette sørger for minimale vibrasjoner i hovedhåndgrepet.
Maskinen ble blant annet testet med Ø12 og Ø16mm bor med meget godt resultat. Med et godt bor er heller ikke armeringsjern noe hinder.

Den medfølgende støvsugeren er svert effektiv. Støvsugeren fortsetter å gå i noen sekunder når boringen er ferdig. Dette sørger for at alt resterende støv blir fanget opp. Den fjærbelastede frontbommen tjener også som dybdeanslag som kan justeres i mange trinn. Støvsugeren har sitt eget filtersystem som lett kan fjernes for rengjøring og tømming av støvbeholderen.

Maskinen har ikke integrert meislingsfunksjon siden dette sjeldent er nødvendig i praksis. Det følger imidlertid med en meiseladapter som festes til chucken som muliggjør lette meislingsarbeider.

Displayet på maskinhuset gjør det mulig å angi flere innstillinger. I tillegg til tre-trinns justerbar maskinhastighet kan et LED-lys også slås på her. Batteriets ladestatus vises også her.

Selv om maskinen i hovedsak vil bli brukt til boring (og meisling) i betong, er den også egnet for andre oppgaver. Med avslått slagmekanisme og redusert hastighet kan man også bore i fliser uten at de sprekker.

Konklusjon

Med EY7881 demonstrerer Panasonics ingeniører at de tydeligvis vet hva de driver med. Det faktum at det kun er en oppladbar maskin glemmes fort da prestasjonen er den samme som med kablede maskiner. Batterikapasiteten er også så god at du med to batterier kan holde det gående gjennom hele dagen.

Dette er en maskin i Mesterklasse med høy kapasitet og god vibrasjonsdemping. At den er stor trekker litt ned, men dette er en maskin som forsvarer prisen på ca kr 9 900,- eks mva (komplett med støvsuger)

Tekniske data:

Modellbetegnelse EY7881 – 28,8V pneumatisk borhammer
Borinnfesting: SDS+
Borkapasitet: Ø28mm i betong, Ø50mm i metall og Ø33mm i tre.
Slagfunksjon må kobles ut for boring i metall og tre.
Hastighetsinnstilling: Trinnløs i tre trinn 560, 689 og 840 o/min.
Slagkraft: 3,3 Joule
Vekt: 4,8 kg med støvsuger, 3,9 kg uten støvsuger

Her kan du laste ned artikkelen og se testen for Panasonic Borhammere EY7881 i sin helhet (pdf, på tysk).

Unboxing: